Egenandel og Frikort egenandelstak 2


Foto: Helfo

Frikort og egenandelstak 2 er ikke det tradisjonelle frikortet man kan bruke hos eksempelvis fastlegen. Frikort 2 inngår blant annet ved egenandeler ved opphold hos godkjente opptreningsinstitusjoner, slik som RNNK.

Hvor mye er egenandelstak 2 i kroner?

Betaler du mer enn kroner 1.990,- i godkjent egenandeler for rehabilitering i løpet av året, har du krav på frikort for egenandelstak 2.

Mottar man rehabilitering ved RNNK betaler man kun opptil kr 1.990,- per år.

Egenandelen for oppholdet betales i resepsjonen når oppholdet starter. Du må signere for at du mottar rehabilitering for tidsperioden og bekrefte at du har betalt egenandelen din. Du vil motta en kopi av bekreftelsen som kan brukes som kvittering.

Om man har nytt opphold innen samme kalenderår slipper man å betale for rehabiliteringen om man kan forevise frikort for egenandelstak 2. Vi vil ta kopi av frikortet deres slik at du slipper å betale egenandelen igjen.

Hva med reiseutgifter?

Reiseutgifter til rehabilitering er en av tjenestene som omfattes av egenandelstak 1. Dette gjelder selv om rehabiliteringen omhandler egenandelstak 2.

HELFO

  • Postadresse
    Helfo Region Nord
    8607 Mo i Rana
  • Nettside til Helfo
  • Helfo Servicesenter: 815 70 030
  • Frikorttelefonen: 815 70 050   

Pasientreiser

Du finner all informasjon om pasientreiser: reiseplanlegging, dekning av reiseutgifter, om nødvendig ledsager, regler og rettigheter ved reise med og uten rekvisisjon her: